کار در سوئدمشاغل

مشاغلی که نیاز به مجوز فعالیت ندارند

همانطور که میدانید روش ها و استانداردهای پزشکی و بهداشتی در هر کشوری با کشور دیگر متفاوت است و شما در هر مقطع و سطحی از حرفه تان که باشید، برای ورود به بازار کار خدمات درمانی در یک کشور جدید میبایست با استانداردهای آن نیز بطور کامل آشنا شوید. به همین علت سازمان بهداشت و رفاه سوئد اشتغال در 22 جایگاه شغلی در حوزه درمان و بهداشت را منوط به دریافت مجوز فعالیت legitimation کرده است (لیست مشاغل نیاز به مجوز).

اگر تخصص و تحصیل شما در لیست مشاغل نیاز به مجوز نیست، لازم نیست که حتما پروانه فعالیت دریافت کنید؛ بلکه این کارفرمای شماست که تصمیم میگیرد میزان مهارت ها و توانمندی های شما برای یک جایگاه شغلی کافی هست یا خیر. دستیار دندانپزشک، کمک پرستار، تکنسین داروخانه و تکنسین دندانپزشکی از جمله مشاغلی هستند که نیاز به دریافت مجوز فعالیت ندارند.

ارزشیابی مدارک تحصیلی

ممکن است تحصیلات شما مربوط به مشاغلی باشند که نیاز به دریافت مجوز ندارند، اما برای اینکه بتوانید در سوئد ادامه تحصیل بدهید و یا راحت تر شغل موردنظر خود را بیابید، بهتر است که مدارک تحصیلی خودتان را از طریق UHR ، شورایعالی آموزش عالی سوئد، مورد ارزشیابی قرار بدهید.  کارشناسان این سازمان مدارک تحصیلی شما را با دقت مطالعه و بررسی مینمایند و آنها را با استانداردهای آموزشی در سوئد مقایسه میکنند. (دانلود فایل اطلاعات اولیه درباره ارزشیابی مدارک در UHR به زبان فارسی)

لینک مفید: بخش ارزشیابی مدارک تحصیلی در سایت UHR

نکته: برای استفاده از خدمات ارزشیابی تحصیلی در UHR لازم نیست که حتما کد ملی سوئدی personnummer داشته باشید، اما لازم است که یا شهروندی یکی از کشورهای اروپایی/اسکاندیناوی باشید و یا از اداره مهاجرت سوئد تقاضای یکی از انواع اقامت ها را کرده باشید.

 

مسیر مهاجرت

برای شما که در حوزه درمان و بهداشت مشغول هستید اما حرفه و تحصیلات شما در لیست مشاغل 22 گانه نیاز به مجوز نیست، دو  مسیر پیش رویتان وجود دارد:

  • ادامه تحصیل در سوئد: شما میتوانید با توجه به شرایط و توانمندی خود در یکی از موسسات آموزشی در سوئد پذیرش بگیرید و در حین تحصیل و یا پس از اتمام تحصیلات، به دنبال شغل موردنظر خود باشید. تحصیل در دانشگاه ها و کالج های دانشگاهی این امکان را به شما میدهد که در حین تحصیل کار دانشجویی کنید و پس از اتمام تحصیلات سعی کنید تا کارفرمای تان را متقاعد نمایید که استخدام تان کند. اگر در موسسات آموزشی غیردانشگاهی پذیرش بگیرید در حالت عادی اجازه کار دانشجویی ندارید اما این امکان را دارید که پس از گذراندن مدت مشخصی یک کارفرما پیدا کنید که بخواهد شما را استخدام کند؛ در این صورت قادر خواهید بود از اداره مهاجرت سوئد اجازه کار دریافت کنید و از طریق شغل تان اقامت بگیرید.
  • استخدام در سوئد: اگر این امکان را ندارید که در سوئد ادامه تحصیل بدهید و یا تحصیلاتتان را تکمیل کنید، کماکان این فرصت را دارید که بتوانید وارد بازار کار سوئد در حوزه حرفه ای تان شوید؛ این مسیر کمی سخت تر و زمانبر تر است اما غیرممکن نیست. برای این کار شما لازم است که بطور مستمر و از طریق ابزارهای کاریابی با کارفرمایان مختلف در سوئد ارتباط برقرار کنید، رزومه کاری خود را بفرستید و توانمندی ها و مهارت های خود را برای آنها توصیف کنید. اگر کارفرمایی برای استخدام شما دلایل کافی داشته باشد تا بتواند اداره مهاجرت سوئد را متقاعد کند، در این صورت فرصت مهاجرت از طریق اقامت کاری برای شما ایجاد خواهد شد.

 

پیشروی 1: مهاجرت به سوئد از طریق یافتن کار

پیشروی 2: مهاجرت به سوئد از طریق ادامه تحصیل

دکمه بازگشت به بالا
error: محتوا محافظت شده است!
بستن
بستن